In de Sint-Jozefschool is het niet alleen belangrijk dat we de wereld in onze school binnenbrengen. Het is ook belangrijk dat we met de kinderen de wereld actief ontdekken. Vandaar dat we proberen om er zoveel mogelijk op uit te trekken, binnen de financiële grenzen natuurlijk , om zo de wereld te verkennen en beter te begrijpen.

Enkele voorbeelden: Een uitstap naar het bos, op ontdekking in het museum, een dagje op de boerderij, op bezoek bij de bakker, historische gebouwen bekijken in de stad…

En dan zijn er de openluchtklassen! Iets wat geen enkele leerling mag missen. Om de twee jaar trekken we er met de hele school voor een week op uit. Een topmoment waarop kinderen en leerkrachten samen voor heel wat uitdagingen staan.

Een ideaal moment ook om heel wat van onze doelstellingen in de praktijk uit te werken. Veel aandacht gaat uit naar de weerbaarheid en zelfstandigheid van de kinderen. Kinderen leren er verantwoordelijkheid nemen, voor elkaar zorgen, helpen bij het klaarmaken van het eten, opdienen, samen tot rust komen... Maar ook een aantal eenvoudige zaken die heel belangrijk zijn: zelf zorgen voor je boterhammetjes, kledij uitkiezen, de kamer netjes houden… Dit alles natuurlijk onder begeleiding van de vertrouwde leerkrachten.

Door de ontspannen en open sfeer krijgen de leerkrachten en leerlingen er de kans elkaar nog beter te leren kennen.

sj-visie-bos